Doğanın getirdiği en eski taşlardan olan Mermer asırlardır yaşam alanlarımıza şıklığı ve sağlamlığı getiriyor. Çok yönlü kullanımı ile müdavimlerinin asla vazgeçemediği mermer tezgahlar mekanlarımızı aydınlatmaya devam ediyor
Mermer, kalsiyum karbonat içeren bir kaya türüdür. Mermer tezgah özellikle parlatıldığı zaman mimari yapılara güzellik kattığı için değerli bir kayaçtır. Kireçtaşı ve benzeri kayaçların yüksek basınç ve yüksek sıcaklık altında kristal yapısının değişmesi ile oluştuğu için mermer, başkalaşım kayaçları grubunda yer almaktadır. Mermer %56 oranında kalsiyum oksitin (CaO) ve %44 oranında karbondioksitin (CO2) birleşimi ile oluşur. Mermerin çeşitli renklerde olması yapısında bulunan az miktardaki demirden ve başka metal oksitlerden dolayıdır.
Doğal taştan imal edilen tezgahların en büyük avantajı oldukça sağlam olmalarıdır. Mermer ise birçok avantaja sahip olmasına karşın asitli maddelerle temasında leke oluşturabilen bir malzemedir. Bu nedenle dikkatli kullanılması gerekir.Hem iç mekanlarda hem dış mekanlarda kaplama ve döşeme malzemesi olarak kullanılabilir. Yüzeylerine yapılan işlemler (patlatma taş, patinato taş , eskitme taş, antik eskitme taş, honlu traverten taş , dolgulu traverten taş , cilalı traverten taş, profil, söve, denizlik, küpeşte, kat silmesi vb.)ile kaymaz, mat, parlak, gözenekli ,gözeneksiz gibi yüzeyleri sayesinde doğal taşları istenilen her yerde kaplama ve döşeme malzemesi olarak kullanmak mümkün.
Eski dönemlerde dayanıklığı ve uzun ömürlü olması sebebiyle sanatsal alanlarda kullanılan mermer günümüzde başta inşaat sektörü olmak üzere süs eşyalarında, dekorasyon, mezar taşı ve heykelcilik alanlarında kullanılmaktadır. Binaların iç ve dış cephelerinde, merdiven, mutfak ve banyolarda kullanılan mermer dayanıklı yapısı sayesinde başta ülkemizde ve tüm dünyada vezgeçilmez malzemelerden birisidir.
Mermer tezgah doğal yapısı gereği saf beyazdan onix siyaha kadar değişik renklerdedir. Bu doğal karakter her mermer çeşidini eşsiz ve özgün yapmaktadır. Mineral değişiklikler mermerin değişik renk ve desenlerde görünüme sahip olmasına neden olur. Örneğin hematit içeren mermer türleri kırmızı renklerde iken, limonit mineralleri içerenler sarı, serpentin içeren mermer türleri ise yeşil renklerdedir. Farklı minerallerin kalsit granülleri ile başkalaşım esnasında yüksek basınç ve ısıya maruz kalması mermere özgün rengini vermektedir.
Mermer tezgah en eski dekorasyon ürünlerinden biridir. Birbirinden şık mekanların yıllardır en güçlü favorisi olan mermer tezgah örneklerimizi sizler için burada hazırladık